4 דברים שכדאי לדעת על מתכות כב'דות בגופינו

תוכן עניינים

מחפשים את המתנה המושלמת ?

השאירו פרטים ונחזור אליכם

 

בדיקה שגרתית שערכנו לפני כמה ימים בקופת החולים גילתה שיש לנו מתכות כבדות בגוף. כששמענו את תוצאות הבדיקה, חשבנו שמדובר בבדיחה (שהייתה נשמעת מצחיקה למדי באותו רגע), אבל הפרצוף החמוץ של רופאת המשפחה שקראה את הממצאים גרם לנו להבין שזה לא סתם.

לאחר הגילוי, החלטנו להעלות את המדריך הנוכחי לרשת שיעלה את המודעות בנושא ויציג בפני כל דורש את 4 הדברים שכדאי לדעת על מתכות כבדות. הישארו כאן ותהיו בטוחים שתכירו בכל הפרטים שיאפשרו לכם לשמור על בריאות איתנה.

 

יש מתכת אחת שנחשבת לנפוצה ביותר – כספית

סביר להניח שראיתם את הפרסומות שמציעות לנו, הצופים, לאכול דגים שמכילים אומגה 3. מדובר באמת ברכיב חיוני למוח, אבל כדאי לדעת שיש בדגים הרבה מעבר לו. נציין כעת שבדגים יש גם כספית שנחשבת ליסוד כימי שנמצא בפחם, סלעים ואפילו בקרקע.

הכספית מכילה מתכת והיא משתחררת מסלעים, נכנסת למים ומזהמת אותם. מי שצורכים דגים ומאכלי ים באופן קבוע צריכים לדעת שיש שרידים של כספית במרבית הדגים שעשויה להיות מסוכנת עבורנו, בני האדם.

 

קיומן של מתכות כבדות בגוף עלולה להיות מסוכנת

חשוב לציין שיש סכנות רבות בקיומן של מתכות בגופנו. שכן, אלה נחשבות לרעילות במיוחד עבור מערכת העצבים שלנו. מי שיש בגופם כמות גדולה של מתכות עשוי לגלות בשלב זה או אחר כי הדבר הוביל לנזק משמעותי בכליות, במוח ואפילו במערכת החיסון (בקרב צעירים ומבוגרים כאחד.

רופאים ממליצים לבצע בדיקת מתכות כבדות בגוף אחד לזמן מה, כדי לעקוב אחר המתרחש ולהימנע מצריכה של דגים ומאכלים אחרים שמכילים מתכות במקרה הצורך.

הגוף יכול להיות מסוכן

אלה הבדיקות שיאפשרו לכם לבדוק את כמות המתכות בגוף

יש 4 בדיקות נפוצות שיאפשרו לכל אחד לבחון את כמות המתכות הכבדות שקיימת בגופם:

  1. בדיקת שיער וציפורנים שבודקת את רמות המינרלים והמתכות שהצטברו בגוף
  2. בדיקת מים שמתבצעת על מי השתייה שהנבדק שותה בדרך כלל
  3. בדיקת שתן (נחשבת לבדיקה הנפוצה ביותר)
  4. בדיקת רוק שמאפשרת לבדוק את קיומן של מתכות כבדות בחלל הפה

 

אלה המתכות הכבדות הנוספות שקיימות באוכל שלנו

לצערנו, יש בגופנו כל מיני סוגים של מתכות כבדות מלבד הכספית. אחת המתכות הנפוצות ביותר היא אלומיניום שעשוי לעבור מכלי הבישול החד פעמיים בעת האפיה. עופרת נחשבת גם כן למתכת כבדה שקיימת בגופם של רבים. אנחנו נחשפים אליה באופן יום – יומי ולא רק באמצעות צריכה של אוכל או מים. שכן, זו נמצאת גם באוויר שאנחנו נושמים.

 

מילים אחרונות לסיום

המדריך הנוכחי הציג בפניכם את 4 הדברים שכדאי לדעת על מתכות כבדות שנמצאות בגופנו. בשלב זה יש בידיכם את כל המידע החיוני, כך שנותר לכם רק להישמר ולבצע את הבדיקה אחת לזמן מה, כדי לעקוב אחר המצב.

בְּרִיאוּת

אהבתם את מה שקראתם ? שתפו בקליק
מאמרים נוספים שעלולים לעניין אתכם